Hoe verknal je je LinkedInfoto?

Hoe verknal je je Linkedinfoto?

Je hebt vast al eens tips gelezen voor het maken van een goede profielfoto op Linkedin. Dan is het nu tijd om eens te zien hoe het niet moet. Natuurlijk kun je je foto op heel veel manieren verknallen. Hier volgen er in ieder geval vijf.

“Ik ben gewoon een vrolijk type….”

….en dat mag iedereen weten. Maar of potentiele werkgevers of opdrachtnemers hierdoor gestimuleerd worden om contact met je te leggen, is zeer twijfelachtig.

“Een selfie, ach moet toch kunnen”

Een telefoon kan tegenwoordig heel veel, maar alles? Een telefoon maakt vaak gebruik van een groothoeklens, waardoor je gezicht vervormd. Een te grote neus is het gevolg.

“Ik moet creatief in beeld”

Hoezo? Dat hoeft nu net niet op LinkedIn, tenzij je zelf een creatief beroep uitoefent, maar dan is het nog niet noodzakelijk. Het is veel belangrijker dat je goed herkenbaar bent.

“Kijk me eens sportief zijn”

Leuk als je in je vrije tijd van alles doet voor je uiterlijk, maar overdrijf niet. Bezoekers van jouw profiel willen graag een relevant beeld zien. LinkedIn is geen datingsite.

“Die van toen is leuk, had ik nog veel haar”

Ja, erg leuk. Maar als die tijd echt voorbij is, zorg dan voor een recente foto. Een LinkedIn foto moet geen ideaalplaatje zijn, maar zo realistisch mogelijk. Update je foto dus regelmatig.

 

Wil jij zelf je foto weer eens updaten naar een technisch perfecte profielfoto waar je herkenbaar, vriendelijke toegankelijk op wordt weergegeven, neem dan contact met mij op. Ik help je graag.

Kun je even een foto nemen?

“Kun je even een foto nemen?”. Ik krijg die vraag regelmatig te horen en ik begrijp het ‘m ook. In feite kun je een foto in een fractie van een seconde maken, dus waarom al die poespas er omheen? Veel foto’s zijn in hele korte tijd gemaakt en zijn daarna de hele wereld overgegaan. Je pakt je telefoon en … actie!

Toch moest ik enkele weken geleden weer eens aan die vraag denken. Ik was toen in concertzaal waar ik Vincent Bijlo zou portretteren na zijn voorstelling. Vooraf heb ik mijn huiswerk gedaan en me verdiept in de persoon. Wie hij is, wat hij nog meer doet naast zijn cabaretvoorstellingen, hoe hij in het leven staat. Het viel mij op dat hij naast zijn cabaretvoorstellingen ook regelmatig boeken schrijft en een gewaardeerd columnist is voor onder andere het AD, NRC en UWV. Hij is een vrolijk man en dat zie je vooral in alle foto’s van hem terug. Hij is ook kritisch, wat je natuurlijk van een cabaretier mag verwachten, maar kan hard uithalen naar mensen die iedere keer over zijn beperking beginnen uit een soort medelijden.

Terwijl ik naar zijn muziektheatervoorstelling “Op woeste hoogte” kijk, staan al mijn sensoren op maximaal. Buiten schijnt de zon, de gordijnen zijn gesloten, de zaal is goed gevuld, de temperatuur is goed, warm (dus vervelend rood) theaterlicht verlicht de artiesten, af en toe mengt  dit licht met het relatief koude licht van binnenvallende zonnestralen. Welk idee heb ik voor een goede portretfoto? Ik observeer Vincent en zie dat hij met zijn rechterpols continu een brailleschrift klemt tussen zijn pols en rechtheup. In die houding tast hij volleerd eenvoudig met zijn vingers de brailletekens af. Af en toe zit hij in een oude opa-stoel.

Het lijkt mij mooi om het schrift te betrekken bij het portret. Tegelijk denk ik ook aan de mogelijkheid om Vincent met het publiek er omheen te fotograferen. Dat komt niet vaak voor, maar gaat dat lukken? Ik zou hem dan in een stoel positioneren met het publiek op de achtergrond. Het publiek zit helaas in het donker. Als ik de gordijnen open doe, dan kan hard zonlicht het een stuk lastiger maken om Vincent op de voorgrond er nog uit te laten springen. Hij zit immers in het donker. Ik zou moeten flitsen vanaf een statief om hem nog goed en mooi te kunnen belichten. Gelukkig zie ik al een tijd geen zonnestralen meer. Lukt het sowieso met mijn 24mm lens om voldoende afstand van hem te nemen zodat niet alleen hij, maar ook het publiek nog ruimschoots in beeld komt?

Kortom een hoop overwegingen, maar ook de tijd om ideeën te genereren en in te spelen op de omstandigheden zoals die nu eenmaal zijn. Even een foto nemen? Het kan, maar ik maak liever foto’s.

160918-151453-vincent-bijlo-en-rossettis-bewerkt

 

Stagevideo van Nienke en Jantine

Stagevideo Fotonica

Jantine Kraan en Nienke Vos hebben een half jaar bij ons stage gelopen voor hun opleiding Fotografie aan de ROC Midden-Nederland. In de laatste weken zijn ze druk bezig geweest met een opdracht voor school: maak een video van jouw stagebedrijf. De dames hebben een wat aparte kijk op hoe het er hier aan toegaat. Geinspireerd door de beroemde douchescene van Alfred Hitchcock, hebben ze het onderstaande filmpje geproduceerd.

 

Portretfotografie: mogelijkheden in magazine

Portretfotografie: mogelijkheden in magazine

Vaak word ik gevraagd om voor een ondernemer of heel bedrijf portretfoto’s te maken. De mogelijkheden op het gebied van portretfotografie zijn omvangrijk. Een vraag die dus vaak aanleiding is om door te vragen. Wat wil een opdrachtgever precies? Waarvoor worden de portretten gebruikt? Welke type fotografie past het beste bij de persoon of het bedrijf? Is er creativiteit gewenst of meer liever meer “standaard”? Worden de foto’s op locatie gemaakt of in onze studio of gaan we een studiosetting maken bij het bedrijf zelf opbouwen?

Integer portret van Henk Hofstede gemaakt door Robert Zwart BeeldKracht

Integer portret Henk Hofstede

Magazine

Vaak helpt het opdrachtgevers als ze kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. Om die reden hebben we een magazine gemaakt met verschillende soorten portretfotografie. Bekijk hier ons magazine.

7 Tips voor een goede profielfoto op LinkedIn of Twitter

7  Tips voor een goede profielfoto op LinkedIn

Linkedin is een zakelijk netwerk. Bezoekers kijken het eerst naar jouw gezicht. Jouw profielfoto heeft hier een zakelijk doel. Je wil dat kijkers je als een prettig en te vertrouwen persoon ervaren. De volgende tips kunnen daarbij prima helpen.

1. Zorg voor een krappe uitsnede van het gezicht

De profielfoto’s op Linkedin zijn vierkant en klein. Leg daarom de nadruk op het gezicht en kies voor een krappe uitsnede. In feite is een deel van het gezicht met een klein stukje bovenlichaam al voldoende. Bezoekers gaan altijd (onbewust) op zoek naar ogen en met een krappe uitsnede vallen deze veel meer op, zeker als anderen dat niet doen.

een goede profielfoto met krappe uitsnede voor social media

2. Een lach doet wonderen

“Ik wil niet lachen op de foto…”, hoor ik klanten in onze studio wel eens zeggen. Maar jouw profielfoto heeft toch een zakelijk doel? Een open, echte lach maakt je makkelijker benaderbaar, schept vertrouwen. Je wil toch geen afstand creëren?

3. Kijk de bezoeker aan

In het dagelijks leven maken we contact door elkaar aan te kijken. Kijk dus in de lens en zorg dat de bezoeker van jouw profiel het gevoel krijgt dat je contact wil maken. Wegkijken kan mooi zijn, maar is op Linkedin zeker niet effectief.

4. Gebruik een portretlens

slechte profielfoto met groothoeklens

Veel profielfoto’s op Linkedin zijn selfies die met de smartphone zijn gemaakt. In telefoontjes zit een groothoeklens en die zorgt voor lelijke vervormingen van het gezicht: zo krijgt je neus de vorm van een paddenstoel. Laat je foto maken door iemand maken met de juiste apparatuur, bij voorkeur een objectief dat is ingezoomd (meer dan 80mm).

5. Gelijke hoogte of iets bovenaf

profielfoto met goede lens

Wil je toegankelijk overkomen, zorg dan dat de foto van gelijke hoogte of iets bovenaf genomen wordt. Een foto van onderaf geeft al snel het idee dat je op een voetstuk staat. Dit creëert afstand en dat wil je juist niet.

 

6. Zorg voor een professionele uitstraling

Je bent een professional? Presenteer je dan overeenkomstig. Dit uit zich in kleding, uitstraling en kwaliteit van de foto. Een professionele vakfotograaf heeft het oog en de vakmanschap om jou te helpen bij een optimale presentatie.

7. Gebruik Gravatar

Gebruik dezelfde foto op verschillende sociale netwerken. Dit zorgt voor een betere herkenning. “Ik kom jou ook overal tegen”, is wat je graag hoort. Verschillende social mediaplatforms sluiten zo beter op elkaar aan. Gravatar is een handige tool die ervoor zorgt dat je foto op meerdere social mediaplatforms automatisch terugkomt.

Feedback op profielfoto?

Wil je feedback op jouw profielfoto? Stuur een mailtje: info-et-beeldkracht.org

Wil je graag dat wij jouw profielfoto verzorgen, dan kijk dan zeker even hier.